การปลูกผม FUE หรือ การปลูกผมแบบเจาะ

การปลูกผม FUE หรือการปลูกผมแบบเจาะ เป็นเทคนิคการผ่าตัดปลูกผมที่ได้รับความนิยมมากที่สุดในปัจจุบัน เนื่องจากแผลเป็นมีขนาดเล็กและไม่ต้องพักฟื้นนานเมื่อเทียบกับเทคนิคเก่า

ปลูกผม FUE คืออะไร

การปลูกผมแบบ FUE (Follicular unit extraction) หมายถึง การย้ายรากผมที่แข็งแรงจากบริเวณท้ายทอยไปในบริเวณที่ต้องการ เช่น แนวผมที่ร่นหายไป ศีรษะล้านบริเวณด้านบน ฯลฯ โดย Follicular unit (FU) หมายถึง กอรากผมที่อยู่รวมกันเป็นกระจุกในหนึ่งรูขุมขน

ขั้นตอนและกระบวนการปลูกผม FUE

 1. แพทย์จะทำการตรวจสภาพผม ทั้งตำแหน่งที่จะปลูกและตำแหน่งบริจาค หากมีภาวะศีรษะเถิกก็จะทำการวาดแนวผมที่ต้องการและเทียบวัดพื้นที่เป็น ตารางเซนติเมตร
 2. เมื่อได้พื้นที่แล้วก็จะคำนวณความหนาแน่น ความหนาแน่นที่สวยงามและปลอดภัยจะอยู่ที่ประมาณ 40-50 กราฟท์/ตารางเซนติเมตรสำหรับคนไทย หรือ 40-60 กราฟท์/ตารางเซนติเมตรในคนต่างชาติ อย่างไรก็ตาม จำนวนที่เหมาะสมขึ้นกับปัจจัยอื่นๆ อีกหลายอย่าง ได้แก่ สภาพผมที่มาบริจาค ขนาดของเส้นผม ลักษณะความหยิกตรงของเส้นผม สีของเส้นผม (หงอก-ดำ) จำนวนพื้นที่โดยรวมที่ต้องการปลูก ความหนาแน่นของผมที่ท้ายทอย ฯลฯ โดยแพทย์จะช่วยให้คำแนะนำเรื่องปริมาณกราฟท์ที่เหมาะสมกับคนไข้แต่ละคน
 3. นัดวันผ่าตัดที่สะดวก โดยอาจต้องมีการงดยาหรืออาหารเสริมบางชนิดล่วงหน้า 7-10 วัน ก่อนผ่าตัดแนะนำให้พักผ่อนให้เพียงพอ
 4. วันผ่าตัดคลินิกจะทำความสะอาดด้วยการสระด้วยแชมพูฆ่าเชื้อ วาดแนวผม โกนผม ย้อมสีผมในกรณีที่มีผมขาวค่อนข้างมาก และนำผู้รับบริการเข้าห้องผ่าตัด หากมีการระบาดของเชื้อ Covid-19 ทางคลินิกจำเป็นต้องขอให้ผู้รับบริการตรวจ ATK มาจากบ้าน
 5. ผู้รับบริการรับประทานยาแก้ปวด ยาปฏิชีวนะ ยานอนหลับอ่อนๆ แล้วเข้าห้องผ่าตัด ญาติสามารถนั่งรอบริเวณที่คลินิกจัดไว้ให้หรืออาจไปธุระ แล้วทางคลินิกจะแจ้งเวลานัดรับกลับเมื่อเสร็จกระบวนการ
 6. ในห้องผ่าตัด เราจะทำการตรวจวัดชีพจรและค่าออกซิเจน รวมทั้งอัตราการเต้นหัวใจอีกครั้ง และผู้รับบริการนอนคว่ำเพื่อทำการฉีดยาชาที่ท้ายทอย ขั้นตอนนี้กินเวลาประมาณ 15 นาที
 7. เมื่อยาชาเฉพาะที่ออกฤทธิ์เต็มที่ ศัลยแพทย์จะเริ่มการเจาะดึงรากออกมา โดยเครื่องมือพิเศษ ในเวลานี้จะไม่รู้สึกเจ็บเลยเพราะฤทธิ์ยาชา และส่วนใหญ่จะหลับจากยานอนหลับอ่อนๆ ขั้นตอนนี้ใช้เวลา ประมาณ 1-3 ชม. ขึ้นกับปริมาณกราฟท์ที่ต้องการปลูก
 8. หลังจากเจาะรากผมได้ครบแล้ว ให้ผู้บริการเปลี่ยนเป็นท่านอนหงาย ระหว่างนี้อาจมีช่วงหยุดเพื่อให้รับประทานอาหารกลางวันซึ่งทางคลินิกจะจัดเตรียมให้
 9. เมื่อนอนหงาย ศัลยแพทย์จะทำการฉีดยาชาเฉพาะที่อีกครั้งด้านหน้าและทำการปลูกผมตามแนวที่วางไว้แต่แรก ระหว่างนี้ผู้รับบริการมักจะนอนหลับ หรือนอนฟังเพลงไปเพลินๆ ขั้นตอนนี้จะใช้เวลาประมาณ 1-3 ชม. ขึ้นกับปริมาณกราฟท์

ข้อจำกัดของการปลูกผม FUE

 1. ต้องโกนผมบริเวณด้านหลังของหนังศีรษะ โดยที่จะต้องโกนสั้นประมาณหวีรองเบอร์ 0 (หรือความยาวผมประมาณ 2-3 มิลลิเมตร) ซึ่งอาจทำให้เกิดความไม่สะดวกในผู้รับบริการบางท่าน
 2. ความหนาแน่นของผมที่ด้านหลังของศีรษะต้องเพียงพอ ในรายที่ความหนาแน่นของผมไม่เพียงพอ การปลูกผม FUE จะทำให้ผมที่ด้านหลังของศีรษะดูบางผิดปกติและไม่ธรรมชาติ

ปลูกผม FUE ราคาเท่าไหร่?

สำหรับ Shaven FUE เริ่มต้นที่ราคา 69 บาทต่อกราฟท์
(ท่านสามารถติดต่อกับทีมงานของบีเอชไอคลินิกโดยตรงเพื่อขอรายละเอียดเพิ่มเติม)

ปลูกผม FUE ดีไหม?

การปลูกผม FUE มีข้อดีต่อไปนี้ ได้แก่

- แผลเป็นจาก FUE มีขนาดเล็ก
แผลเป็นจาก FUE มีขนาดเป็นจุดเท่ารูขุมขน ดังนั้นจึงสามารถปกปิดได้ง่ายกว่าเทคนิค FUT โดยการไว้ผมประมาณ 0.5-1 เซนติเมตรก็เพียงพอต่อการปกปิดรอยแผลเป็น

- เจ็บน้อยกว่าและใช้ระยะเวลาพักฟื้นน้อยกว่า
แผลจาก FUE มักจะใช้เวลา 5-7 วัน แผลก็เกือบจะปิดสนิทแล้ว อาจจะมีอาการเจ็บที่หนังศีรษะด้านหลังได้ในช่วง 1-3 วันแรก แต่ส่วนใหญ่แล้วคนไข้ก็จะสามารถกลับไปใช้ชีวิตได้ปกติ อีกทั้งการบาดเจ็บต่อหนังศีรษะข้างเคียงนั้นไม่มาก

- แพทย์สามารถเลือกกอผมที่ดูแข็งแรงได้สะดวกกว่าแบบ FUT
ศัลยแพทย์สามารถเลือกเจาะรากผมที่ดูแข็งแรง คุณภาพดีที่สุดมาใช้ปลูกผมได้และยังสามารถเจาะเอาผมหรือขนจากร่างกายส่วนอื่นมาใช้ได้เพื่อเสริมความหนาแน่นของผมที่ปลูก เช่น ย้ายจากหนวดหรือเครามาที่หนังศีรษะ

การดูแลตัวเองหลังปลูกผม FUE

 1. หลังปลูกผมเสร็จแล้ว ทางคลินิกจะเช็ดทำความสะอาด และเป่าผมให้แห้ง ปิดแผลด้วยผ้าก๊อสและวัสดุปิดแผล พันผ้าที่ศีรษะและรัดบางๆด้วย head band (แถบรัดศีรษะ) และใส่หมวกหรือสวมผ้าคลุมผมที่ทางคลินิกจัดเตรียมไว้ให้
 2. นัดล้างแผล หรือสระผมในวันถัดไป

รีวิวปลูกผม FUE (blog รีวิวบทความสัมภาษณ์)

“ดีใจมากครับ ชีวิตผมเปลี่ยนไป” นี่คือสิ่งที่ผมพูดกับตัวเอง หลังจากประสบการณ์ที่ดีงามของผมผ่านพ้นไป ได้ประมาณ 1 ปี

สวัสดีครับผมชื่อ เมธา ครับก่อนหน้านี้ที่ผมจะได้เข้ามารู้จัก กับคุณหมอปุ้ม กุลกานต์ ที่ BHI Clinic  ผมเป็นคนหนึ่งครับ ที่ใช้ชีวิตเรียบง่ายธรรมดา แต่ไม่เคยมั่นใจในตัวเองเลย ไปไหนมาไหนต้องใส่หมวกตลอดเวลาครับ มันเริ่มต้นมานตั้งแต่ตอนผมยังเด็กๆ ครับ

ผมไม่รู้ว่ามันเกิดอะไรขึ้นกับตัวผม ศีรษะของผม  มันเริ่มจาก ผมเริ่มหลุด และร่วงไปเรื่อยๆ ทุกๆวั น เราเองก็ไม่ได้ใส่ใจอะไร แค่แปลกใจว่าทำไมเวลาอาบน้ำ สระผมแล้วผมมันร่วงเยอะจัง และก็ใช้ชีวิตแบบนั้นมาเรื่อยๆ ไม่ได้ไปหาหมอ พบหมอ หรือใช้ยาอะไรทั้งนั้น จนต่อมาผมเริ่มบางขึ้นเรื่อยๆ  บางจนแทบจะเห็นหนังหัว เริ่มมีคนทัก และสิ่งที่ทำให้ขาดความมั่นใจ จึงเริ่มมีความคิดแหละ ว่าเราควรต้องดูแล ถ้าเรายังอยากดูดีอยู่ เริ่มหายามาทา มากินครับ ในช่วงแรกแต่ว่า ก็กลัว และขี้เกียจ ที่จะใช้มัน ก็ใช้ๆ หยุดๆ พูดง่ายๆ ก็ผมเองแหละครับไม่ได้ดูแล ใส่ใจเท่าที่ควรสักเท่าไร  จนสุดท้าย ไม่เหลือเส้นผมที่จะให้ดูแลเลยครับ หัวล้านไปเลย ไปไหนมาไหนต้องใส่หมวกตลอด ไม่กล้าที่จะถ่ายรูป ไม่กล้าที่จะออกไปสังคม ไปเจอใคร จนมีเพื่อนคนหนึ่ง ผมต้องขอขอบคุรเพื่อนคนนั้นมากครับ ที่เค้าแนะนำให้มารู้จักกับคุณหมอปุ้ม กุลกานต์ ที่ BHI CLINIC เป็นหมอที่เชี่ยวชาญด้านเส้นผม (American Board of Hair Restoration Surgery) ผมจึงได้เข้ามาพูดคุยกับคุณหมอ และคุณหมอก็ให้ความรู้ผมดีมาก ตอบทุกคำถามไขข้อข้องใจให้ตัวผม หาแนวทางร่วมรักษาเส้นผม หาวิธีที่จะดูแล และใส่ใจผม ด้วยผลสุดท้ายวิธีที่เราเลือกกันแล้วมันตอบโจทย์ผมมากที่สุด  คือ การปลูกผม

 ซึ่งเคสของผมก็พิเศษกว่าใครๆ เนื่องจากศีรษะผมล้านค่อนข้างเยอะ พื้นที่กว้างและมีเวลาไม่เยอะ ต้องการผลที่รวดเร็ว คุณหมอบอกว่าผมต้องทำแบบ คอมโบคือการใช้ 2 วิธีร่วมกัน คือการทำแบบเทคนิค FUT และ เทคนิค FUE  ผมกลัวมากครับ กลัวเจ็บกลัวการผ่าตัด แต่พอขึ้นเตียงจริงๆ แล้วขอบอกเลยครับ ว่าผมไม่เจ็บเลย หลับตลอดการทำปลูกผม รวมๆ แล้วผมใช้กราฟในการปลูกผมไปที่ 6,300 กราฟ ซึ่งไม่น้อยเลยครับ หลังจากผมทำการรักษาผมใช้เวลาพักฟื้นอยู่ประมาณ 5 วันก็ออกไปใช้ชีวิตปกติครับ แต่จุดที่มันยากลำบาก มันไม่ได้อยู่ที่ข้างต้นที่ผ่านมาครับ มันอยู่หลังจากนี้มากกว่าเพราะเวลาผ่านไปได้ เดือนกว่าผมที่ปลูกร่วงไปแทบหมดครับ ผมตกใจมาก กลัวมากว่าจะไม่ขึ้น กลัวมากที่จะเจ็บตัวฟรี แต่คุณหมอและทีมงานให้ความรู้และกำลังใจผมมาตลอดให้ผมอดทนรอหน่อย ซึ่งผมก็รอเวลามาเรื่อยๆ ครับเกือบ 10 เดือนกว่าๆ จนผมที่ปลูกไปขึ้นมาแน่น หนา กลับมามีผมที่หนาแน่นอีกครั้ง

ผมต้องขอบคุณมากๆ ครับ ที่ใส่ใจดูแล ให้ผมกลับมามั่นใจ กลับมาใช้ชีวิตได้ปกติ  กล้าที่จะแสดงออก กล้าที่จะออกไปสังคม และผมกล้าที่จะถ่ายรูป จึงอยากเขียนมาขอบคุณคุณหมอปุ้ม กุลกานต์ อมรพัฒนา BHI CLINIC ขอบคุณมากๆ จริงๆ ครับ ที่เปลี่ยนชีวิต  เปลี่ยนวิธีคิด และเปลี่ยนคนๆ หนึ่ง

คำถามที่พบบ่อย

Q

ระยะเวลาการพักฟื้นหลังการปลูกผมแบบ FUE คือเท่าไร?

A

การฟื้นตัวเป็นไปอย่างรวดเร็ว! โดยปกติอาการปวดจะหายไปภายในไม่กี่วัน และผู้ป่วยส่วนใหญ่สามารถกลับมาทำกิจกรรมตามปกติได้ภายในหนึ่งสัปดาห์

Q

มีความเสี่ยงหรือภาวะแทรกซ้อนที่เกี่ยวข้องกับเทคนิค FUE หรือไม่?

A

แม้ว่าจะมีความเสี่ยงเพียงเล็กน้อย แต่ความเสี่ยงที่อาจเกิดขึ้น ได้แก่ การติดเชื้อซึ่งเกิดขึ้นได้ยาก

Q

หลังปลูกผมแบบ FUE จะเห็นผลได้เร็วแค่ไหน?

A

สามารถเห็นผลเบื้องต้นได้ภายใน 4-6 เดือนหลังการผ่าตัด และเห็นผลเต็มที่ใน 10-12 เดือน

Q

ปลูกผมแบบ FUE เหมาะกับผู้หญิงผมที่มีปัญหาผมร่วงหรือไม่?

A

FUE เป็นทางเลือกสำหรับทั้งชายและหญิงที่ประสบปัญหาผมร่วง โดยมีความหนาแน่นของผู้บริจาคที่ดี โดยที่จะต้องไม่มีข้อห้ามในการปลูกผม เช่น โรคผมร่วงที่เกิดจากภูมิต่อต้านตัวเองและทิ้งรอยแผลเป็น

ความพึงพอใจจากผู้ใช้บริการ

การปลูกผม FUE หรือ การปลูกผมแบบเจาะ
ได้ผ่าตัดกับคุณหมอวุ้น 2,200 กราฟ เมื่อสัปดาห์ก่อน ตอนแรกกลัวๆ แต่พอได้ลองคุยรู้สีกอุ่นใจมากๆจึงตัดสินใจทำ ทั้งคุณหมอและทีมเป็นมืออาชีพมาก รู้สึกคิดไม
Peranut Chotcomwongse
Peranut Chotcomwongse
การปลูกผม FUE หรือ การปลูกผมแบบเจาะ

ได้ผ่าตัดกับคุณหมอวุ้น 2,200 กราฟ เมื่อสัปดาห์ก่อน ตอนแรกกลัวๆ แต่พอได้ลองคุยรู้สีกอุ่นใจมากๆจึงตัดสินใจทำ ทั้งคุณหมอและทีมเป็นมืออาชีพมาก รู้สึกคิดไม่ผิดที่เลือกคลินิกนี้

https://g.co/kgs/CfSpd6S
การปลูกผม FUE หรือ การปลูกผมแบบเจาะ
คลินิกทำผมที่ดีที่สุดแห่งหนึ่งในเมือง! การบริการและบรรยากาศที่ดีเยี่ยม ฉันกลับมาอีกแน่นอนในเร็ว ๆ นี้ ขอขอบคุณ คุณหมอวิภาวรรณ มากนะคะ สำหรับคำอธิบายที
Jutos Jakkaichawadol
Jutos Jakkaichawadol
การปลูกผม FUE หรือ การปลูกผมแบบเจาะ

คลินิกทำผมที่ดีที่สุดแห่งหนึ่งในเมือง! การบริการและบรรยากาศที่ดีเยี่ยม ฉันกลับมาอีกแน่นอนในเร็ว ๆ นี้ ขอขอบคุณ คุณหมอวิภาวรรณ มากนะคะ สำหรับคำอธิบายที่ชัดเจน และทักษะการผ่าตัดที่นุ่มนวลแต่เป็นมืออาชีพ 👍🏻👍🏻

https://g.co/kgs/XMymK1n
การปลูกผม FUE หรือ การปลูกผมแบบเจาะ
I have done 3x hair transplant. Twice failed at other places with very unnatural hair design. Finally I found BHI. Dr kulakarn and Dr Wunny is very ki
Fluffy
Fluffy
การปลูกผม FUE หรือ การปลูกผมแบบเจาะ

I have done 3x hair transplant. Twice failed at other places with very unnatural hair design. Finally I found BHI. Dr kulakarn and Dr Wunny is very kind and very good. I didn’t even experience much shock loss this time. The donor site area was well distributed I did not feel any difference in my hair density. My hair grafts also did not experience much shock loss, they have grown and blended into my other hair already in 2 months. The rest of the team are also very gentle. The nurse even gave me legs massages to calm me down. I cannot imagine a better place to do hair transplant. I’m also very thankful to BHI in saving my unnatural hairline. Also extra thanks to Dr Wunny for her passion and kindness and answering my questions after work hours !

https://g.co/kgs/3hjukMj
การปลูกผม FUE หรือการปลูกผมแบบเจาะ
‘ผมบางไม่ใช่เรื่องตลก’ รีวิวการปรึกษาปัญหาผมบางครั้งแรก หลังจากปล่อยให้ผมหลุดร่วงมาเป็นเวลานาน โดยคิดว่ามันเป็นเรื่อง ‘ตลก’ แล
Soulchild B
Soulchild B
การปลูกผม FUE หรือการปลูกผมแบบเจาะ

‘ผมบางไม่ใช่เรื่องตลก’ รีวิวการปรึกษาปัญหาผมบางครั้งแรก หลังจากปล่อยให้ผมหลุดร่วงมาเป็นเวลานาน โดยคิดว่ามันเป็นเรื่อง ‘ตลก’ และ ‘ปกติ’ คิดกันอยู่นานว่าเรื่อง ‘ผมบาง’ นี่มันเป็นปัญหาที่จำเป็นต้องไปหาหมอกันแล้วหรือยัง เพราะมันไม่ใช่อาการเจ็บป่วย ไม่ใช่โรคภัยร้ายแรง แถมยังจะ ‘หน้าบาง’ เขินอาย ไม่กล้าไปให้หมอตรวจ แต่หลังจากตกผลึก นึกถึงอุปสรรคที่ผ่านมา และทบทวนจนถี่ถ้วนแล้ว จึงได้ความว่ามันควรต้องถึงมือหมอแล้วล่ะ! ‘เสียบุคลิก’ เป็นสิ่งแรกที่ตัวเราเห็นในตัวแฟน มันยิ่งเสียกว่ามีตำหนิตามร่างกาย ที่อาจหาอะไรมาปิดบังได้ เพราะการที่ไม่มั่นใจในผมตัวเอง จนไม่กล้าให้หัวเปียก เลี่ยงการทำกิจกรรมทางน้ำ การเอาตัวเองไปอยู่ในที่ลมเย็นสบาย เนื่องจากกลัวว่าผมจะไม่เป็นดังทรงที่ตั้งใจทำเพื่อปิดหนังศีรษะให้ไม่ดูผมบางนั้นพังลง เราจึงตัดสินใจเสาะหาคลินิกหรือโรงพยาบาลที่มีบริการ ‘ปลูกผม’ เพื่อจัดการปัญหาที่สั่งสมมานานนี้ เสียที!! จนได้มาเจอ BHI Clinic คลินิกปลูกผมถาวร และรักษาโรคทางศีรษะครบวงจร โดยในครั้งนี้ผมได้พาแฟนไปปรึกษาและให้คุณหมอตรวจ เพื่อดูแนวทางในการรักษาต่อไป โดยในครั้งนี้คุณหมอก็ตรวจและให้คำปรึกษาต่างๆ ทั้งตรวจดูสภาพหนังศีรษะ รวมถึงสอบประวัติการใช้ยาและผลิตภัณฑ์ของคนไข้อย่างละเอียด และที่ประทับใจคือคุณหมอไม่ได้เสนอขายคอร์สหรือการรักษาใดๆ ถ้าหากมันไม่จำเป็นกับเรา แถมยังมีการแนะนำผลิตภัณฑ์ต่างๆ ที่เราสามารถซื้อหาได้ทั่วไปในราคาตลาด ไม่ใช่แบบที่คลินิกซื้อมาขายต่อแบบบวกราคาอีกด้วย และที่นี่นอกจากจะมีบริการปลูกผม ยังสามารถปลูกคิ้ว หนวด และเครา แบบไม่ต้องผ่าตัด “อย่าปล่อยให้ความเคยชินครอบงำ และอย่าลืม ผมบางไม่ใช่เรื่องตลก”

การเดินทาง BHI Clinic สาขาลาดพร้าว อยู่ในอาคาร SC ชั้น 2 ซอยลาดพร้าว 111 มีที่จอดรถสะดวกสบาย

https://g.co/kgs/aTs6DkK
การปลูกผม FUE หรือ การปลูกผมแบบเจาะ
Excellent Care by Dr. Amonpattana and Her Team My experience with Dr. Amonpattana was exceptional. Being a registered nurse as well as an overall meti
wwween1976
wwween1976
การปลูกผม FUE หรือ การปลูกผมแบบเจาะ

Excellent Care by Dr. Amonpattana and Her Team My experience with Dr. Amonpattana was exceptional. Being a registered nurse as well as an overall meticulous person, I spent quite a bit of time researching the options available in Thailand. Though it is certainly not Turkey, Thailand does offer plenty enough options to get confused. After 6 in person doctor consultations and weeks of obsessive research, I was able to zero in on Dr. Amonpattana. She has many years of experience, has trained and worked with the best, and is quite well published. Yet what really closed the deal for me was her honesty and attentiveness as a physician. She spent a good hour or more with me in my consultation and took the time to answer and explain things in the kind of detail that I appreciate. Better yet, she is honest and lets you know what you can truly expect in the process of hair transplantation. She answered quite a litany of questions with great patience and even let me examine the operating room to put my meticulous medical mind at ease. I still had quite a few questions several weeks later, so I sent her an epically long email. She took the time to read it and answered all of my questions without any attitude. I was impressed, as I can imagine the sheer length of my email was overwhelming.
When it came down to the actual procedure I was even further impressed. Both Dr. Amonpattana and her team were extraordinarily skilled, kind and attentive. They went out of their way to make me comfortable and always explained what they were doing. Though it is early days as far as results are concerned, I am very pleased with the process so far. The hairline she designed is fantastic and everything is progressing in accordance with how she explained it would. I highly recommend Dr. Amonpattana, both for her skill and accomplishment as a physician as well as her personality and “bedside” manner.

https://www.realself.com/dr/kulakarn-amonpattana-bangkok-thailand
การปลูกผม FUE หรือ การปลูกผมแบบเจาะ
I feel very fortunate to have found Dr. Kulakarn Amonpattana Having no intention of getting a hair transplant while on vacation in Thailand, the more
1jred1
1jred1
การปลูกผม FUE หรือ การปลูกผมแบบเจาะ

I feel very fortunate to have found Dr. Kulakarn Amonpattana Having no intention of getting a hair transplant while on vacation in Thailand, the more I looked around and did some research, the more I liked Dr. Kulakarn Amonpattana. Getting a procedure done at Maple Clinic came to look like a prudent decision. I have the feeling that the clinic and Dr. Kulakarn aren’t more evident on the radar is because she’s quite low key, in person, and in publicizing her clinic. My first inquiry via email got a quick and direct response which differed from every other place/people I tried contacting for a consultation. Some wrote back but it became apparent that brokers work as middle men in many cases and something just seemed fishy. So I made an appointment for a consultation and wasn’t charged anything. Dr. Kulakarn met me at the end of what I know had to be a long tiring day for her and her technicians. Maple Clinic is not the easiest place to get to because it’s a good hour (in decent traffic) from central Bangkok which is probably another reason they didn’t show up as frequently as much bigger clinics in the city. Dr. Kulakarn was pleasant enough and patient answering my many questions though I didn’t leave feeling that she was the one for me even though her price definitely seemed fair…I wanted to seek out more options and opinions. The problem was that is just wasn’t straight forward to make an appointment with anybody else. Admittedly my attempts weren’t so diligent and I didn’t get another consultation. So other the course of about a week, the desire to get the procedure done while still in Thailand made more and more sense. I was probably contacting Dr.Kulakarn at least once a day and she emailed back usually, if not every instance, later the same day to answer more questions. And her answers made sense as well…I felt that she was being truthful about everything I asked about. So I did some due diligence on her and on Maple Clinic and found nothing that looked in anyway like a red flag. I fact, I found her credentials to be impeccable and absolutely recommend that you see for yourself rather than list them here. I decided with clear certainty that she was the doctor for me and made an appointment for about 10 days later since an availability only a few days out (which she had mentioned during the consultation) had filled up. Another thing worth mentioning is that she wasn’t in any sort of fuss whatsoever when my money transfer got held up for administrative issues (transferring money is a hassle…cash is king in Thailand and exchange is so easy). My deposit didn’t transfer in time to hold my spot but she was casual about it, basically saying that she trusted that I would have full payment the morning of the procedure. This just reinforced that I made the right decision to go with Maple Clinic. Oh, and another thing in their favor for me was that they don’t do arrangements for hotel and transportation. I simply found a hotel nearby myself and hired a taxi which are everywhere…worked out great…the clinic emailed a map that the driver used to deliver me to the front door the 4 times that I have now gone there (consult, procedure, day-after cleaning, and stitches removal a week later). Everything about this place is pleasant and professional…and being somewhat outside of Bangkok tells me that this clinic doesn’t need to pass higher overhead onto their clients.
I’m now 6 mouths post transplant and couldn’t be happier. Dr. Kulakarn transplanted 4002 hair’s using FUT (I went in only wanting FUE but Dr. Kulakarn changed my mind in sort order for reasons that made perfect sense to me). It was a fairly long day and logistics are a bit more challenging then if in Bangkok, but the work she did is completely worth it! And for the price I paid more than worth it. It is no understatement to say that I’m completely delighted with the results so far and especially by watching my hair grow and thicken by the day.When you really get into finding out more about hair transplantation, you (as least I did) see/saw that there is a great deal to get right in the procedure for a great looking result. It is definitely an art that is like a layer above the medical expertise employed. The hairline has to be natural (this is a BIGGIE, and Dr. K. did mine brilliantly)…angle and depth of each follicular unit must be just right (my transplanted hair is growing out in a natural wave exactly like my lost hair once did…how did she do that!?)…distribution of the units with a natural density (my coverage pattern is like the alopecia is now going drastically in reverse)…and the scar (mine is as minimal as it can possibly be because of the training and technique of Dr. K.)…and there are more factors like survival rate of units, post-op care and harvesting the hair follicles along with the team of technicians working in conjunction with the surgeon, all of which are dependent on the experience and specialty of that surgeon. Fortunately for me (and for you perhaps) I found Dr. Kulakarn Amonpattana and couldn’t imagine being happier with the results (and It’s only been 6 months!).

https://www.realself.com/dr/kulakarn-amonpattana-bangkok-thailand
การปลูกผม FUE หรือ การปลูกผมแบบเจาะ
Amazing surgeon. I flew from Canada to see her 3 years ago. She is patient, honest, not pushy, and listened to my 1000+ questions before and after the
Acucanuk
Acucanuk
การปลูกผม FUE หรือ การปลูกผมแบบเจาะ

Amazing surgeon. I flew from Canada to see her 3 years ago. She is patient, honest, not pushy, and listened to my 1000+ questions before and after the surgery. She also continued to communicate via Line App for up to a year post- procedure. She is very skilled and her rates are very reasonable. I would definitely recommend Dr. Amonpattana over any of the clinics I visited for consultation in Canada.

https://www.realself.com/dr/kulakarn-amonpattana-bangkok-thailand
การปลูกผม FUE หรือ การปลูกผมแบบเจาะ
The nurses who took care of me throughout the day were so kind and caring The care from the nurses and doctor was amazing. Easy to get there by cab. T
Kai Ibrahim, Singapore
Kai Ibrahim, Singapore
การปลูกผม FUE หรือ การปลูกผมแบบเจาะ

The nurses who took care of me throughout the day were so kind and caring The care from the nurses and doctor was amazing. Easy to get there by cab. The staff was nice enough to get me a metered cab after each visit. Started by filling up personal info for registration followed by consultation by Dr Kulakarn. She’s a nice lady. Gave the patient the autonomy on the procedure and we came to what suits best.

Implants were done nicely. I had about 2500 done. Results are great after a week. The facility is amazing. Lunch and dinner were provided. The nurses who took care of me throughout the day were so kind and caring. Commendable.
I would highly recommend this clinic.

www.whatclinic.com
การปลูกผม FUE หรือ การปลูกผมแบบเจาะ
Good during the surgery day and kind people Received 3000 grafts FUE six days ago. Good during the surgery day and kind people. By now, it is OK, but
Unknown, Thailand
Unknown, Thailand
การปลูกผม FUE หรือ การปลูกผมแบบเจาะ

Good during the surgery day and kind people Received 3000 grafts FUE six days ago. Good during the surgery day and kind people. By now, it is OK, but itching.

www.whatclinic.com
การปลูกผม FUE หรือ การปลูกผมแบบเจาะ
The doctor has the artistic insight apart from the knowledge I have had four transplants done previously but unfortunately, they did not fill in the r
Bryan, Germany
Bryan, Germany
การปลูกผม FUE หรือ การปลูกผมแบบเจาะ

The doctor has the artistic insight apart from the knowledge I have had four transplants done previously but unfortunately, they did not fill in the right temporal lobe correctly. It looked thin and unnatural where my hairline met my forehead and above. For $1500 dollars they did about 600 grafts, 500 on the right side and 100 on the left which didn’t really need much work. They will not do a surgery for less than that price because it is not worth for them. It so that I overpaid a little bit but they did do a no shave option. I didn’t have to deal with the social discomfort of post-surgery. It has only been less than two months and I feel like a new person. More confident and like I can put on any outfit without saying, this is something only a person with a full head of hair can wear.

I think she is the most skilled surgeon in the business, she knows what needs to be done and how to get good results. She has the artistic insight apart from the knowledge and her prices are a fraction of what you would pay in the U.S. She also does the important work herself and her technicians help with the less important parts. All but the very best clinics just tell the technicians what to do.

www.whatclinic.com